"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. december 22., szombat

~ MANDULÁS KIFLI ~












A Karácsony elképzelhetetlen aprósütemények nélkül. Gondolom ezzel mindenki így van. Egy kávé mellé szuper kísérő lehet, de a vendégsereg is nagyon szereti. Süteményes dobozban napokig el áll, bár ezt kétlem, hogy olyan sokáig megmaradna... Összesen négy hozzávaló kell hozzá, így nem egy nagy történet előállítani, még akár hirtelen is, ha elfogyna az édesség keretünk.  


Hozzávalók kb. 34 db. kiflihez: 2 csésze liszt, 3/4 csésze darált mandula, 220 gr. puha vaj, 3/4 csésze cukor, 1 csipet só. Forgatáshoz: porcukor


A vajat tálba tesszük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a csipet sót. Habverővel habosra keverjük. Ez után mehet bele a liszt és a darált mandula. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Diónyi darabokat kivéve a tésztából, apró kifliket hengergetünk belőlük. 






Egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd erre sorakoztatjuk fel a kifliket. Előmelegített sütőben, 175 °C-fokon kb. 15 perc alatt világosra megsütjük őket. Még melegen porcukorba forgatjuk  a kifliket. Jól záródó dobozban tároljuk.






ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNOK !



3 megjegyzés:

  1. Drága Kriszti! Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Azt hiszem kicsit "elírtad" a receptet: gondolom a porcukorhoz adjuk a puha vajat, majd a többi hozzávalót. Szorgalmasan látogatom ám a blogodat! Üdvözlettel: Bakonyiné Ibolya

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kriszti!
    Boldog új évet és további sok-sok sikeres sütést kívánok!
    Megírnád, hogy sima, vagy réteslisztet használtál ebben a receptben?
    Köszönettel.
    Katalin

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kriszti! Nagyon várom már az új bejegyzésedet-receptedet! Mindegyik nagyon jól le van írva és annyira jók a fotóid, hogy már attól jó étvágyam lesz! Gyere Kriszti, ne hagyd el magad! Üdvözlettel: Bakonyiné Ibolya

    VálaszTörlés