"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. december 6., csütörtök

~ VANÍLIÁS KEKSZRUDACSKÁK ~













Ha most kicsik lennének a gyerekeim, akkor mondhatnám azt is, hogy ezzel a finom porhanyós keksszel vártuk éjjel a Mikulást, egy nagy csupor tej kíséretében... De mivel már megnőttek, csak azt mondom egyszerűen, hogy a saját kényeztetésünkre sütöttem. Ha még nem ettetek igazán porhanyós kekszet, nos ez akkor az. Konkrétan nem lehet abba hagyni kategória. Az eredeti recept szerint fehér csokoládé is dukált volna a tetejére, de az most lemaradt, olyan oknál fogva, hogy kifogyott belőle a készletem. Jó volt nélküle is, hiszen csak a dekorációjában dobott volna rajta egyet. Szóval, ajánlom megsütni a karácsonyi süteményes tálra. Pár perc, és hűlt helye lesz...


Hozzávalók: 150 gr. liszt, 75 gr. étkezési keményítő, 1/4 mokkáskanál só, 1 kávéskanál vanília esszencia, 180 gr, puha, olvadt vaj, 50 gr. porcukor. Tetejére: 50-50 gr. ét csokoládé illetve fehér csokoládé.


A puha, olvadt vajhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vanília esszenciát, majd habverővel jó habosra kikeverjük. Ez után hozzászitáljuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a sót is. Kanállal jól kikeverjük. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180 °C-fokra és egy nagy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk. A kész kekszmasszát nyomózsákba töltjük és a végét levágva, kb. 1 cm-es nyíláson keresztül, 7 cm-es rudakat nyomunk a tésztából a tepsire. 10-12 perc alatt világosra kisütjük a kekszrudacskákat. Sütés után kihűtjük őket, majd áthúzzuk őket felváltva az olvadt csokoládékkal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése