"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. április 24., kedd

~ ZÖLD CHILIS - KUKORICÁS CSIRKEMELL ~
















Egy újabb verzió a csirkemell elkészítéséhez. Számtalan módban van hozzá receptúrám, de mindig örülök egy-egy újabb, ínycsiklandó verziónak. Mivel elég semleges ízű húsféle a csirkemell, sokféle zöldség, fűszer, mártás és kiegészítő jól passzol hozzá. Ez egy igazán szaftos, kissé csípős, a kukoricától egy cseppet édes, a citromtól pedig kissé savanykás ízvilágú étel. Komplett, mert tényleg szinte minden íz megtalálható benne. Nagyon bejött mindenkinek, örültem, hogy ismét olyat tehettem az asztalra, amit válogatás nélkül megettek mind ahányan voltak. Szerintem legközelebb harcsa hússal is megsütöm, tuti azzal is finom lesz. Próbáljátok ki, nagyon finom!


Hozzávalók 4 személyre: 4 db. csirkemell filé / 2 egész /, só, őrölt fekete bors, 2 kanál olaj, 1/ 2 citrom leve, 250 gr. natúr vajkrém, 1/2 doboz Bonduelle morzsolt kukorica, 3 evőkanál sűrű tejföl, 50 gr. reszelt sajt / Gouda /, 2 szál újhagyma, 2 db. savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika. Szóráshoz: reszelt Gouda sajt és vágott petrezselyemzöld.


A csirkemell filéket megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk őket egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből. 




Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére.






A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 °C-fokos sütőbe sülni.




Addig sütjük, amíg egy kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hőt és kb. 15 percig pihentetjük benne a sültet. Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül. Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése