"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. február 3., szombat

~ ŐSZIBARACK DESSZERT ~
















Tavasz csalogató barackos desszert készült ma, mert vendégeket várok délutánra. Konzervet használtam, hiszen télvíz idején vajmi kevés esély van arra, hogy friss barack teremjen a közelemben. Erre viszont tökéletes volt az is. Készítéséhez nem is kell más, mint egy turmixgép és egy botmixer. Egyszerű alapanyagok és mégis egy királynői desszert. Behűtve, még nyáron is el tudom képzelni... Nagyon finom és olcsó poharas desszert.


Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz felezett őszibarack konzerv, 250 gr. sűrű görög joghurt, 200 gr. tejszín, 3-4 evőkanál méz, 100 gr. őszibaracklé, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál zselatin.


A barackok felét botmixerrel pürésítjük, a többit pedig egy éles késsel nagyon vékonyan felszeleteljük, ez fog kelleni majd a barack rózsák elkészítéséhez. Két evőkanál zselatin beáztatunk egy fél pohárka vízben és megvárjuk míg megduzzad. Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk. A turmixgépbe töltjük a joghurtot, a tejszínt, a barackpürét, 1 dl. konzerv őszibaracklevet, a mézet, a citromlevét és a langyos zselatint. Összemixeljük. Az elkészült barackos joghurtot kimérjük a desszertes kelyhekbe úgy, hogy a tetején maradjon hely a barack rózsáknak. Hűtőben megdermesztjük. Mikor megszilárdult, a desszertek tetejét kirakjuk rózsaszirom alakban a barack szeletekkel. A végén a maradék egy evőkanál zselatint felmelegítjük kb. 50-60 gr. őszibaracklében és a bevonjuk vele a barackvirágok tetejét. Kiskanállal óvatosan ráfolyatjuk. Az elkészült desszerteket a tálalásig hűtőbe tesszük. Nagyon szép és nagyon finom.





 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése