Egy gyors vacsora ötlet a Thai konyha világából. Expressz gyorsan tálalható, hiszen amíg a rizs megpárolódik addig a húsos ragu is éppen elkészül. Ez a recept most csirkemellel készült, de nagyon finom, vékony csíkokra vágott marhahússal is. Az esetben a párolási idő akkor egy kissé kitolódik. Friss, roppanós salátalevélbe, párolt jázmin rizzsel tálalva, egy kimondottan klassz főételt kapunk.
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirkemellfilé vagy 300 gr. szín marhahús, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanál olaj, 1 kanál szezám olaj, 1 zöld kaliforniai paprika, 2 kanál mogyoró vaj / Lidl /, 3 kanál szójaszósz, 3 kanál hoisin szósz, 1 kanál rizsecet, 1 kanál méz, 1 kanál chili szósz, 1 teáskanál friss reszelt gyömbér, 1 kávéskanál étkezési keményítő, 1 dl víz, csipet só. Tálaláshoz: salátaszív, párolt jázmin rizs.
Először a szószt keverjük ki. Tálkába mérjük a szezám olajat, a a mogyoróvajat, a szójaszószt, a hoisin szószt, a rizsecetet, a mézet, a chili szószt, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, az étkezési keményítőt, a vizet és a csipet sót. Alaposan kikeverjük. Ez után a csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és apró kockákra felvágjuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd az aprított hagymát üvegesre sütjük rajta. Mikor a hagyma elősült, hozzáadjuk a csirkehúst és állandóan kevergetve kissé lepirítjuk. Miután a hús lepirult, hozzáadjuk a szószt és egyet forralva rajta, besűrítjük a ragut. Tálaláskor a saláta levelekbe töltjük a csirkés ragut és forrón tálaljuk a párolt rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése