"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. április 2., vasárnap

~HÚSVÉTI FOLTOS TORTA ~
















Végre beköszöntött a várva várt tavasz... Imádom. Reggelente madárcsicsergés, simogató napsütés, nyíló virágok, zöldellő fű, amerre a szem ellát. Csodás! Munkába is sokkal jobb elindulni, ha ilyen dolgokra ébred az ember. És akkor még nem szóltam a hétvégékről, amikor a terasz megtelik élettel. Szinte ott töltjük az egész napot. Kávézunk, sütögetünk, pihenünk és beszélgetünk. Szóval így várjuk a megújulás ünnepét a Húsvétot. Meg egy ilyen finom tortával... Túróval és eperrel készült, habár ez most nem derül ki róla, a tojásdíszítés miatt. 


Hozzávalók: 4 tojásból sütött kerek piskóta torta alap. Krém: 250 gr. túró, 250 gr. mascarpone, 250 gr. friss eper, 200 gr. tejszín, 3-4 evőkanál porcukor, 1/2 citrom reszelt héja és leve, 1 tasak Oetker expressz zselatin / elmaradhat /. Díszítéshez: 200 gr. tejszín, 1-2 csepp piros ételfesték, foltos csokitojás, 2 kanál pirított kókuszreszelék. Foltozáshoz: 2-2 kiskanál kakaópor és víz, valamint egy ecset.

Először a krémet készítjük el. Az epret megmossuk, 4-5 szemet félre teszünk belőle, majd a maradékot a porcukorral együtt botmixerrel pürésítjük. A megmaradt epret apró kockákra felvágjuk. A túrót, a mascarponét, a citrom levét és reszelt héját egy tálba tesszük és botmixerrel simára zúzzuk. Hozzáadjuk az eperpürét, a felkockázott epret és elkeverjük az egészet. A tejszínt habbá felverjük és a zselatinporral együtt a krémbe keverjük. Ha kell még édesíthetjük a krémet egy kevés porcukorral ízlésünk szerint. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk és az alsó lapot egy tortatálra tesszük. Rákanalazzuk a krém felét, elkenjük egyenletesre, majd jöhet a következő piskóta lap és a megmaradt krém. Ezt is eldolgozzuk simára, majd befedjük a tortát a harmadik lappal. A díszítéshez a tejszínben elkeverjük a piros ételfestéket és kemény habot verünk belőle. Ezzel a halvány rózsaszín habbal vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. A foltozáshoz a kakaóport elkeverjük a vízzel és egy kemény ecset segítségével összespricceljük az egész tortát. Pöttyös legyen mint a pulykatojás... A kókuszreszeléket világosra megpirítjuk és kicsi fészkeket szórunk a torta tetejére. Ezekbe a fészkekbe ültetjük bele a picurka tojásokat. A tortát tálalásig behűtjük. 







2 megjegyzés:

  1. Szia Kriszta!

    Ma megsütöttem a tortàdat,nagy sikere lett,nagyon nagyon finom��Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Veronika!Köszönöm a visszajelzésed, ezeknek nagyon örülök, mert tudom, hogy másnak is ízlett a receptem. Köszönöm, szép napot!

      Törlés