"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. április 6., csütörtök

~ EPRES GRÍZKRÉM ~












Gyerekkorom kedvenc étele a tejbegríz... Jó, most is szeretem. Sőt! Imádom. Fahéjjal, porcukorral... Igazi kalóriabomba. Sajnos. Ritkán, de töredelmesen bevallom, igenis szoktunk enni vacsorára. Mindenki szereti. Ez a desszert kicsit másként készül mint a hagyományos változata, de higgyétek el, pont olyan finom és krémes. A gyümölcs pedig variálható hozzá, ki mit szeret, vagy éppen minek van a szezonja. Jöhet hozzá a málna, a szeder, a ribizli, a meggy, az áfonya, vagy a sárgabarack...


Hozzávalók: 1/2 l tej, 2 kanál vaj, 80 gr. búzadara, 50 gr. cukor, 1 kiskanál vanília esszencia, 1 csipet só, 1 tojás fehérje, 1 csapott evőkanál kukorica keményítő. Gyümölcszselé: 1 bögre darabolt gyümölcs, ízlés szerint cukor / 2 kanál /, pár csepp citromlé.


A vajat felmelegítjük, hozzászórjuk a darát és átsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne piruljon meg a dara, maradjon fehéren. A tejet elkeverjük a cukorral, a sóval, a vanília esszenciával és a keményítővel majd felmelegítjük és hozzáadjuk a forró darához. Állandóan kevergetve krémessé főzzük. A tojásfehérjét habbá verjük és lazán belekeverjük a forró darába. A kész krémet kiadagoljuk 4 kehelybe. Az epret kicsumázzuk, felszeleteljük és a cukorral, citromlével átforrósítjuk. Ezt a gyümölcsdzsemet kanalazzuk a kelyhek tetejére. Tálalásig behűtjük. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése