"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. június 5., vasárnap

~ KLASSZIKUS CÉZÁR ~










Szeretem a klasszikusokat... Néha már a muzsikában is, de legfőképp a finom ételeknél. Néha a kevesebb több, szokták mondani, és ez be is bizonyosodik ennél az egyszerű salátánál. Friss, ropogós, könnyed és mégis laktató. Nyáron sok étteremben vezető helyen van, mert tényleg nagyon finom és baromi egyszerű elkészíteni. Kevés hozzávaló és mégis professzionális ízhatás. A kislányom nagyon kedveli, úgy hogy az ő elismerése saláta ügyben, mérvadó volt. Azt mondta : Finom! Ez nála nagy szó, mert igen "szőrös-szívű", cézár-ügyben...


Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell filé, 1 jégsaláta, 2 zsemle felkockázva, oliva olaj, só, citrombors, fokhagyma granulátum. Öntethez: 1 tubus kész majonéz vagy 1 tojássárgájából házilag elkészített változat, 4-5 kanál oliva olaj, 1 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 2-3 kanál reszelt parmezán sajt, só, őrölt fekete bors. 


A csirkemell darabokat lapjában elfelezzük, majd sóval és citromborssal fűszerezzük. Kevés oliva olajon egy serpenyőben készre sütjük-pirítjuk. Félre tesszük és melegen tartjuk. A zsemlekockákat a visszamaradt zsiradékra dobjuk, kissé megsózzuk és hintünk rá egy-két csipet fokhagyma granulátumot. Lassú tűzön megpirítjuk. Kevergessük-rázogassuk a zsemlekockákat, nehogy megégjenek, mert akkor keserű ízük lesz. A jégsalátát felvágjuk csíkokra és egy nagy tálba tesszük. Kevés oliva olajjal és egy csipet sóval átkeverjük. A következő lépés az öntet elkészítése. A majonézt kikeverjük az oliva olajjal, a mustárral, a citrom levével és fűszerezzük a szószt sóval, borssal, az átnyomott fokhagyma gerezdekkel és a parmezán sajttal. Tálaláskor a salátára halmozzuk a csirkemellet, rátesszük a pirult zsemlekockákat, megöntözzük a mártással és megszórjuk egy kevés parmezán sajttal. Máris fogyaszthatjuk. Nagyon finom!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése