"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. június 12., vasárnap

~ JEGES PALACSINTA ~










Egy kellemes ételsor után kötelező a desszert. Én nem tudom ki, hogy van ezzel, de nekem valahogy lezáratlan az ebéd vagy a vacsora, ha nincs desszert. Még ha csak egy kockányi csokoládéról is van szó. Na itt egy kicsit tovább léptem desszert ügyben és kettő az egyben édességet kreáltam. A fagyit és a palacsintát házasítottam össze egy röpke randira. Azt hiszem remekül egymásra találtak... A gyümölcsök pedig csak fokozták az élvezetet. A fagyi vanília volt, a palacsinta pedig almás... 


Hozzávalók a palacsintához: 3 tojás, 1 alma, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 kanál olaj, szódavíz. Továbbá: vanília fagylalt, szamóca, áfonya, tejszín, porcukor.


A palacsinta tésztájához a tojásokat tálba ütjük, majd almareszelővel belereszeljük az almát. Hozzá adjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a csipet sót, az olajat, a tejet és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. 1/2 órát állni hagyjuk. Olajozott, forró serpenyőben kisütögetjük a palacsintákat. Teljesen kihűtjük őket és csak tálalás előtt töltjük meg a fagylalttal. Egy palacsintába 1 gombóc fagyit teszünk, háromszögbe hajtjuk, majd megszórjuk porcukorral, tejszínt teszünk rá és a gyümölcsökkel megszórva, máris tálaljuk. Igazi nyári kényeztetés. Természetesen a fagylalt ízét ízlésünknek megfelelően válasszuk ki, a gyümölcsökkel együtt. A csokoládéshoz jó passzol a meggy, a karamelláshoz a körte és így tovább...





1 megjegyzés:

  1. Valóságos bűnbeesés! És igen, egyetértek, kell az a kis desszert a finom falatok lezárásaként, mert úgy kerek a világ. :)

    VálaszTörlés