"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. június 19., vasárnap

~ HÚSOS TORTILLA PITE ~













Éppen focilázban égek, képes vagyok önkívületben ordítani a tévé előtt... Nem tudom mi van velem, de élvezem minden percét. Végre van Magyar foci. Legalábbis idáig.... Minden meccset megnézek, vagy ha úgy adódik, akkor csak félszemmel. Persze azért közben megetetem a családot is, nehogy éhen maradjanak már a foci-láz miatt. Próbálok olyan ételeket készíteni, ami nem sok időt vesz el, és ebben a melegben sem megterhelő a gyomornak. Na, pont ilyen ez a pite is. Pikk-pakk összedobható, aztán irány a kikapcsolódás! A tortilla lapokat nem csak tekerni lehet, hanem alapként is jó felhasználni, sós pitékhez. Pár kés suhintás, egy-két habverő forgatás és máris kész lehet a vacsora.


Hozzávalók 2 pitéhez: 4 nagyobb tortilla lap, 1 csirkemell filé, 2 kovászos uborka, 1-1 zöld illetve piros chili paprika, 10-10 dkg Cheddar illetve Trappista sajt, 2 kanál olaj, só, bors, csirke fűszerkeverék. Öntet: 2 tojás, 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 mokkáskanál mustár, csipet bors és só, 1 kiskanál sütőpor. Tálaláshoz: szószok, friss saláta, paradicsom, kevés fodros petrezselyem.


A csirkemellet kisebb kockákra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A chili paprikákat kimagozzuk és apróra felvágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk, és azt is felkockázzuk. Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni. Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.






Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet. A mártást felezve, ráöntjük a pitékre...






A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni. Kb. 20 perc alatt pirulásig sütjük őket. Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris forrón tálaljuk őket. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk. 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése