"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. április 30., szombat

~ GESZTENYÉS KAKAÓHAB TORTA ~














Tavasszal már nem igazán kéne vacogni, de ez a szeszélyes április, hát nem valami barátságos arcát mutatja idén. Nem is csodálkozom magamon, hogy egy gesztenyés sütemény jutott eszembe. Mondjuk mindent lehet a gesztenyére mondani, csak éppen azt nem, hogy tavaszi csemege... De ha egyszer ilyen hideg van, akkor miért is ne?! Tél vagy tavasz, mindegy, szerintem finom ez minden évszakban... Sütés nélkül készül, így hamar össze lehet állítani, csak a dermedésére kell várni egy kicsit.


Hozzávalók gy kb. 20 cm-es tortaformához: 6-8 db babapiskóta, 250 gr. gesztenyemassza, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál keserű kakaópor, 1 korty rum, 4 dl. tej, 1 csomag keserű Oetker csokoládé pudingpor, 250 gr. mascarpone, 1 kanál zselatin por, 3-4 kanál víz, 1 evőkanál keserű kakaópor, 4 kanál porcukor. Tetejére: 250 gr. tejszín, 2 kanál keserű kakaópor.


A kapcsos tortaforma alját szorosan kirakjuk tejben megforgatott babapiskótával, majd félre tesszük. A pudingport 4 dl tejjel és 4 kanál cukorral sűrűre megfőzzük, majd néha megkevergetve kihűtjük. Míg hűl a puding, addig kikeverjük a gesztenyemasszát a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a rummal. A masszából kisebb diónyi golyókat készítünk majd félre tesszük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a mascarponéval, a kakaóporral, ízlés szerint a porcukorral és a 3-4 kanál vízben feloldott és felmelegített zselatinnal. A krém felét a kapcsos tortaformában lévő babapiskótára kenjük, és ebbe ültetjük bele a gesztenyegolyóbisokat, majd jöhet a krém másik fele is. Simára elkenjük a krém tetejét. Ez után a tejszínben elkeverjük a kakaóport és kemény habot verünk belőle. Sima csövű habzsákból, habgolyókat nyomunk a torta tetejére, majd az egészet keserű kakaóporral megszórjuk. A tortát 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Nagyon finom és nagyon kakaós...








1 megjegyzés:

  1. Hűha, ez a torta nagyon ütős! Küldj gyorsan egy szeletet! De ne kicsit ám! :o)

    VálaszTörlés