"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. április 17., vasárnap

~ CITROMOS GÖRÖGJOGHURT DESSZERT ~












Kellemes hűsítő desszert a citrom friss zamatával. Tisztára olyan íze van, mint egy joghurt tortának, csak ezt a pohárba rejtettem. Kiderült, hogy kevés munkával is lehet igazán finom desszerteket varázsolni. Éppen ami a kezem ügyébe volt itthon, abból az alapanyagokból készítettem. Amikor jön egy hirtelen ötletem, hogy kéne valami nyalánkság, de gyorsan, akkor benézek a hűtő mélyére és kipakolom mindazt, amire szükségem lehet... Általában mindig van itthon: túró, görög joghurt, tejszín, mascarpone és friss gyümölcs... Ezekből aztán nem nagy kunszt desszertet készíteni. Mivel nagyon dolgos hétvégém volt / terasz takarítás, kertbútor lemosás, virágültetés.../, így csak ennyire futotta. Aztán a munka végeztével, a teljes pompájában tündöklő tiszta teraszon, élvezet volt elnyalogatni ezt a citromos finomságot.


Hozzávalók: 6 db. babapiskóta, 35 dkg görög joghurt, 5-7 dkg porcukor, 1/2 bio citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál zselatin, 3 evőkanál víz, 1 lencsényi sárga ételszínező paszta, 2 dl habtejszín. Díszítéshez: tejszínhab, áfonya, citromszelet, citromfű levélke.


A babapiskótát összetörjük és elosztjuk 6 kis kehely aljába. A sűrű görög joghurtot tálba öntjük és hozzákeverjük a porcukrot, a citrom átszűrt levét és reszelt héját, a sárga színező pasztát és a három kanál vízben felforrósított zselatint. Arra figyeljünk, hogy a joghurt szoba hőmérsékletű legyen és ne hideg, mert akkor a zselatin összeugrik benne. Alaposan kikeverjük a joghurtos krémet. A tejszínt magas falú mérőpohárba töltjük és nagyon kemény habbá felverjük. Pár kanál habot kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit pedig lazán belekeverjük a citromos-joghurtos krémbe. A kész krémet a kelyhekben lévő piskótamorzsára kanalazzuk. A desszert tetejét díszítjük a tejszínhabbal, a citromgerezddel, az áfonyával és a citromfűlevélkékkel. 1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.









3 megjegyzés: