"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. február 9., kedd

~ FARFALLE ~











Itt a farsang, áll a bál... Csöröge, új arculattal. Masnivá kötöttem őket, így bohókásabb lett az egész. Ritkán sütök csörögét, pedig nincs vele sok macera. Főleg így, hogy csak összecsippenteni kell a közepét. Most csak fél adagot sütöttem, kipróbálni ezt az új receptet. Úgy kaptam egy idős nénitől. Majd megköszönöm neki, mert nagyon finom és jó ropogós. Egy baj van vele, nem lehet abbahagyni a csipegetését... Szerintem sűrűbben meg fogom sütni.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 2 kanál puha vaj, 1 csipet sütőpor, 3 kanál porcukor, 3 kanál tejföl, 1/2 kupica vodka, 1 késhegynyi só.


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett lapon elfelezzük a tésztát, majd mindkettőt elég vékony lappá nyújtjuk ki. Derelyevágóval másfél ujjnyi vastag csíkokra vágjuk fel.



A csíkokat 5 centinként felszabdaljuk, majd a tésztadarabok közepét egyszerűen, összecsippentjük. 




Olajat forrósítunk, majd több adagban aranybarnára kisütjük benne a fánkokat. Sütés után papírtörlőre szedjük őket és leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Még melegen porcukorral hintjük meg őket, és máris fogyaszthatjuk... 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése