"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. február 6., szombat

~ CAPPY HÁZILAG ~













Pénztárcakímélő téli vitamin bomba..., mert nem győzöm vásárolni a palackos Kubut meg a Cappyt. Nagyon szeretjük ezeket a rostos italokat és konkrétan literszámra fogy. Nem olcsó, és ha az ember nyakló nélkül issza, akkor egyenesen luxus is. Főleg, ha a vendéggyerekeket is ezzel kínáljuk. Na akkor aztán, hordószámra kellene tartalékolni belőle, hiszen a gyerekek nagy kedvence. Hogy levegyem az itókás költségek nagy részét, magam kezdtem el gyártani ezeket a rostos leveket. Fő alkotóeleme a sárgarépa és az alma, de ezen kívül készíthetjük körtével, banánnal vagy akár más trópusi gyümölccsel is. Nagyon finom és pont olyan íze van, mint a gyári társának, csak ebben nincs semmilyen színezék, tartósítószer és adalékanyag. Sőt, a benne lévő cukrot is lecserélhetjük édesítőszerre vagy gyümölcscukorra. Egy palack árából, lesz hat liter rostos levünk, ami kicsit sem elhanyagolható tényező... 


Hozzávalók: 1,5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 3 citrom, 3 narancs, 1 mokkáskanál só, 45 dkg cukor / gyümölcscukor vagy ennek megfelelő édesítőszer /, 1 kávéskanál citromsav.


A sárgarépát és az almát vékonyan meghámozzuk, karikára illetve darabkákra felvágjuk és külön-külön lábosban, annyi vízzel, hogy bőven ellepje, feltesszük főni. Mikor puhára főtt mindkettő, akkor összeöntjük őket, hozzáadjuk a cukrot / édesítőszert és langyosra kihűtjük. Míg hűl az alap, addig a citrusok levét kifacsarjuk. Ha langyosra hűlt az alap, akkor botmixerrel pürésítjük az egészet, hozzáadjuk a sót, a citrusok levét és a citromsavat. Alaposan elkeverjük az egészet. Megkóstoljuk, és ha kell édesítünk vagy savanyítunk még rajta. Literes üvegekbe töltjük a rostos levet, majd jól lezárva hűtőbe tesszük.













2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon köszönöm az ötletet!Most lett kész,már a hűtőben hűl,nagyon finom!Edit

    VálaszTörlés