Reggel munkába menet, szoktam a pékségben vásárolni búrkiflit. Hol diósat, hol mákosat. Nagyon finom mindkét ízben és mindig friss ropogós. Néha még langyos is... Ma reggel itthon is megsütöttem, mondhatom egyáltalán nem volt időigényes, hiszen a tésztájához sima bolti leveles tésztát használtam. Persze ha valakinek van ideje, maga is begyúrhat egy adag vajas tésztát, de akkor készítési ideje jócskán megnő. De gondolom akkor még finomabb lesz ez a sütemény. Mivel volt megbontott szeletelt mandulám és marcipántömböm, arra gondoltam, kóstoljuk meg ebben az ízben is. Nagyon finom ez a kombó is, érdemes megkóstolni. Egy csésze hideg tejjel fogyasztottuk.
Hozzávalók 6 db. kiflihez: 1 csomag leveles tészta, 6 dkg darált mandula, 7 dkg cukor, 2 tojás fehérje, 1 csipet só, 2 evőkanál reszelt, nyers marcipán. Lekenéshez: 1 tojás sárgája, e evőkanál tej. Szóráshoz: szeletelt mandula.
A darált mandulát összekeverjük a cukorral, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A habhoz lazán hozzáforgatjuk a cukros mandulát.
A kiengedett leveles tésztát lisztezett lapra tesszük és vékony téglalapot / kb. 50 x 35 cm / nyújtunk belőle. 6 csíkra felvágjuk a lapot. A tésztacsík egyik végére mandulás tölteléket teszünk, arra szórunk egy kevés reszelt marcipánt, majd lazán feltekerjük.
A tekercseket középen kissé behajlítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejjel és lekenjük vele a kifliket. A tetejükre szórunk egy kevés mandulaszeletet.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, majd betesszük a kifliket sülni. Kb. 20-25 perc alatt szép pirosra megsütjük őket. Sütés után rácsra tesszük őket, hogy kihűljenek. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a kiflik tetejét és úgy kínáljuk.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzuper recept/ötlet, mint mindig :)
VálaszTörlés