Egy újabb kókuszos "gyöngyszem"... Az én Jancsim azt mondta: - Hát te hallod, ez marha finom! És ha ő azt mondja, akkor az bizony úgy is van. Mivel nem sok sütemény eszik, megválogatja a kedvenceit, így tényleg köszönet a receptjéért, amit a Webcukrászdában találtam. Sütés nélküli édesség, ezért hamar elkészül, csak a dermedésre kell várakozni egy kicsit. Nem édes sütemény, de mégis intenzív kókusz ízzel bír. Szóval nagyon finom.
A kókuszos részhez: 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 teáskanál étkezési zselatin. A kekszes részhez: 40 dkg keksz, 1,5 dl víz, 10 dkg cukor, 4 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj, 1 evőkanál rum. Tetejére: 4-5 evőkanál kókuszreszelék.
Először a kókuszos alapot készítjük el. A tejet felforraljuk a
cukorral. Kevés tejet kivéve, elkeverjük benne a lisztet, a vaníliás
cukrot és a zselatint, és ezt
is a már meleg tejhez keverjük. Nem forraljuk, csak jól összemelegítjük az egészet. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Melegen tartjuk.
Egy kisebb tepsit / 15 x 20 cm / folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a
kókuszos massza felét.
A másik felét majd a tetejére hagyjuk. Ez után elkészítjük a kekszes tölteléket. A keksz felét apróra tördeljük, a másik
felét ledaráljuk. A vizet, a cukrot, a kakaót és a vajat tegyük egy
edénybe, és pár perc alatt főzzük össze. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól
keverjük el a keksszel. A tepsiben lévő kókuszmasszára rákenjük a kekszes tölteléket majd rákenjük a megmaradt kókuszos krémet is.
Fóliával letakarjuk a tepsit, majd betesszük a hűtőbe dermedni 2-3 órára vagy egy éjszakára. Másnap felkockázzuk és kevés kókuszt szórunk a sütemény tetejére.
Tényleg kókuszos gyöngyszem! :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a kókuszos süteményeket és ilyenkor ősz vége felé már hiányzik is a sok kókuszos csoda. Le tudnék kapkodni a szépséges tálalódról 1-2 kockát, az egyszer már biztos. :o)
VálaszTörlésjaj, neeeeeee
VálaszTörléshétfő reggel, ilyen csodásat, gyönyörű
Gyönyörű lett! :))
VálaszTörlés