"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. szeptember 27., vasárnap

~ VIRSLIS LEPÉNY ~














A vasárnap reggeleink kevés kivétellel, villásreggelivel indulnak. Ilyenkor nincs korán kelés, rohanás, kapkodás, mint a dolgos hétköznapokon. Nyugodtan le tudunk ülni az asztalhoz és teázgatás, kávézgatás közepette elkölthetjük a finom reggelinket. Ez jó és nagyon kellemes nap indítás, amire szükség van. Hogy szakítsunk a tojásrántotta, lágy tojás, pirítós és a meleg szendvics hagyományával, egy sós lepény készült, virslivel és sajttal. Egyszerű és finom. Zöldségekkel, mártásokkal nagyon laktató reggeli lett.


Hozzávalók: 2 db tojás, 1 kis pohár joghurt /140 gr. / 1 dl. tejföl, 15 dkg liszt, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál sütőpor, 20 dkg  Trappista sajt, 20 dkg virsli. Tetejére: reszelt sajt.


A joghurtot, a tejfölt és a tojásokat egy tálba tesszük és habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a sót. A virslit felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásos keverékhez adjuk a reszelt sajtot, a virsli karikákat és a sütőporos lisztet és elkeverjük. Egy kisebb tepsibe / 15 x 25 cm / sütőpapírt teszünk, kissé kiolajozzuk, majd belesimítjuk a masszát. A massza tetejére szórunk egy kevés reszelt sajtot.






A sütőt előmelegítjük 200 °C-fokra, majd 25-30 perc alatt készre sütjük a pitét. Felkockázzuk és forrón tálaljuk, friss zöldségekkel és szószokkal. 







2 megjegyzés:

  1. Jaj, hogy ez mennyire finom lehet!! Épp most készülök reggelizni, csak nyelek itt nagyokat... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabeszka, próbáld ki, a kisfiadnak biztos fog ízleni! Köszi!

      Törlés