Valószínűleg ez az egyik legismertebb kínai étel, a Gong Bao csirke. Ha valaki szereti a kínai ízeket és megkérjük, hogy soroljon fel párat belőle, ez az étel biztosan, hogy szerepelni fog köztük. Csípős, pikáns ízét három fontos összetevő ötvözi: a gyömbér, a chili paprika és a szecsuáni bors. Viszonylag hamar elkészül, mert mire a rizs megpárolódik, addigra a hús is megsül. Nekem a kedvencem, ezért került be a receptjeim közé...
Hozzávalók: 1 1/2 csirkemell filé, 2 szál újhagyma, 2 szárított chili paprika, 2 friss chili paprika, 2 tasak kesudió, 1 hüvelyknyi friss reszelt gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 3 kanál oliva olaj. Páchoz: 1 púpozott kanál kukorica keményítő, 2 kanál szója szósz, 2 kanál rizsbor / fehérbor /, 2 kanál oliva olaj, 1 teáskanál só, 1/2 mokkáskanál őrölt szecsuáni bors, 1 kávéskanál chili olaj, 1 mokkáskanál szezám olaj. Szószhoz: 3 kanál szója szósz, 2 kanál sötét szójaszósz, 1 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál barna cukor, 4 kanál víz, 2 kanál kukorica keményítő. Tálaláshoz: chili paprika, újhagyma karika, jázmin rizs.
A húst kisebb kockákra felvágjuk, az összekevert pácot ráöntjük, majd jól elkeverjük. Félre tesszük pihenni. Közben egy wok serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd ollóval vékonyan belevágjuk a szárított, illetve a friss chili paprikát. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a kesudiót is és közepes lángon összepirítjuk az egészet. Vigyázunk, hogy ne éjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha megpirultak, akkor hozzáadjuk a pácos húst, a karikára felvágott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús teljesen át nem sül. Ekkor hozzáadjuk a szószt és besűrítjük vele az ételt. Megkóstoljuk és ha kell, még utána ízesítjük sóval. Tálaláskor párolt jázmin rizsre szedjük a csirkét és megszórjuk az étel tetejét felvágott friss chili paprikával és az újhagyma karikákkal. Forrón tálaljuk.
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
VálaszTörlésSaygılar