"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. szeptember 12., szombat

~ KEKSZ 3 ÖSSZETEVŐBŐL ~













Sütöttem kekszet. Amolyan nagyon egyszerűet. Tényleg az és nagyon finom. Omlós, porhanyós és ropogós. Pont amilyennek az én drága párom szereti. Szerintem önt magának egy nagy bögre hideg tejet és máris meg lesz a vacsorája. Imádja. Szóval ez a keksz tényleg nagyon egyszerű és tényleg csak 3 dolog kell hozzá. Liszt, vaj, cukor. Jó, azért ment bele egy csipet só is a harmónia kedvéért. Teához, kávéhoz a legideálisabb. Ja, és tíz perc alatt megsül. Hát nem baráti?!


Hozzávalók: 22 dkg vaj, 2 csésze liszt, 1/2 csésze porcukor, 1 csipet só.


A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, közben hozzáadjuk a cukrot is a csipet sóval. Sima tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett lapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk ki a tésztát, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. Ha van szilikon mintázólapunk, akkor azzal is díszíthetjük a kekszek felszínét. Sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk a kekszeket, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on 10 perc alatt halványra megsütjük őket. Kihűtjük és fém dobozban tároljuk.







2 megjegyzés: