"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. április 16., csütörtök

~ PIKÁNS LEVES CITROMMAL, FOKHAGYMÁVAL ~















Levest hetente többször főzök, mert nagyon szeretjük és egészséges is. Eleve pótoljuk vele a folyadékot, és van benne minden, ami a szervezetnek kell. Fehérje, rost, vitamin... A levesek beépíthetőek a diétákba is, mert aránylag kevés kalóriát tartalmaznak és mégis laktatóak. Jó, most nem a csülkös, csipetkés bablevesre gondoltam, hanem a zöldségalapú levesekre és krémlevesekre. Ez a leves, alig több mint 15 perc alatt készült el és nagyon finom. A citrom és a fokhagyma adott neki egy nagyon kellemes pikáns ízt...


Hozzávalók: 1 liter húsleves alaplé, 1 nagyobb sárgarépa, 1/2 csésze apró kagyló tészta, 2 szál dundi újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 2 kanál olaj, só, őrölt fekete bors. 


Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük. Egy kisebb lábosban felforrósítjuk az olajat, majd üvegesre pirítjuk a benne a hagymákat. Míg sül a hagyma, addig a sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és azt is a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd együtt pirítjuk pár percig. Hozzáadjuk a tésztát, a citrom reszelt héját, majd felöntjük a húsalaplével. Lefedve, 10 perc alatt megfőzzük a levest. A végén hozzáadjuk a citrom levét, és ha kell, még utána ízesítjük a levest sóval és borssal. Forrón tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése