"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. június 20., péntek

MEGGYES CHIMICHANGA














Nagyon érik a meggy, szinte gyorsvonat sebességgel. Ha nem kezdek vele gyorsan valamit, akkor rászárad a fára... Ezért ismét egy meggyes finomságot hoztam, hogy fogyjon a fáról. A világ legegyszerűbb édessége. Sütinek nem nevezném, inkább egy töltött palacsinta féleség. Elég mókás a neve: Chimichanga... Nem tudom, honnan ered, de nekem nagyon tetszik. Készen kapható tortilla lap az alapja és ebben bújik meg, a főzött meggy krém. Nagyon finom, igazi különlegesség. Érdemes kipróbálni, hiszen nagyon kevés munka van vele.


Hozzávalók: 1 csomag készen kapható tortilla lap / 8 db. /, 1/2 kg magozott meggy, ízlés szerint gyümölcs cukor, 2 púpos evőkanál étkezési keményítő, csipet só, csipet fahéj, 1/2 pohár víz. Szóráshoz: gyümölcs cukor, fahéj.  Sütéshez: olaj


A tortilla lapokat megpermetezzük egy kevés vízzel és letakarjuk, hogy jól átnedvesedjenek. A meggyet egy kisebb lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és melegíteni kezdjük. Mikor a cukor nagyjából elolvadt már benne, akkor az étkezési keményítőt elkeverjük a vízben, és a már forró meggyhez keverjük. Állandóan kevergetve besűrítjük vele az egészet. A meggyes krémet langyosra kihűtjük





 A tortilla lapokat megtöltjük a krémmel úgy, mintha hortobágyi húsos palacsintát készítenénk. Fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne essenek szét. Olajat forrósítunk és szép arany barnára kisütjük benne a meggyes tekercseket. Lecsepegtetjük és még forrón, fahéjas cukorba hempergetjük. A fogpiszkálót eltávolítjuk belőlük és máris tálaljuk. Nagyon finom!









12 megjegyzés:

  1. Felkeltette az érdeklődésemet ez a finomság... De 'jópofa'! :o)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért törölném ki? :o) Meggyes chimichangával nem találkoztam még... A tortilla bolti, ahogy a receptben is szerepel, a tölteléket pedig csak úgy gondolomra csináltam. Mit kellet volna feltüntetnem? A nevét? Írtam is, hogy tetszik a neve azért írtam így. Maradhatott volna Meggyes tortilla is...Nem szoktam rossz szájízű leveleket kapni, nem tudom honnan gondolod.... :o)

      Törlés
  3. Krisztike, nálam előbb elfogyna, minthogy a nevét ki tudnám mondani. Mindenesetre nagyon ötletes és ha még fahéjas cukor is borítja, csakis mennyei lehet.

    VálaszTörlés
  4. Idáig csak a sós változatával találkoztam, de ez remek ötlet :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a kedves szavakat! Érdemes megkóstolni, nagyon finom! A tészta kívül ropogósra sül, belül puhább... A tölteléke pedig krémes és selymes. Szóval melegen ajánlom! :o)

    VálaszTörlés
  6. Első ránézésre nem gondoltam volna, hogy tortilla a tésztája. Szép, guszta, minden bizonnyal finom is nagyon !

    VálaszTörlés
  7. En az Anazar kommentere csak annyit tudok felelni, hogy igaza van a chimichunga eredetere; en meg edes gyumolcsos toltelekkel nem is lattam, nagyon kulonleges, guszta es finom a csersznyes toltelekkel, az biztos.

    Csak meg annyi, hogy a legtobb Magyar food blogon 90% nem kozoli honnan ered a recept, nalunk itt a US-ben legalabb 75% nem kozoli ugy szinten. Szerintem ez azert van, mert ki tudna hogy mikor fedeznenek fel egy COOK BOOK-ra. A Martha Stewart sem kozoli honnan erednek az o receptjei. Senkinek sincs egy eredeti receptje, meg a leghiresebb szakacsnak sem...mindenki masolja masnak a receptjet, es onnan ered egy mas kreacio, atformalva! (csak ennyi, az egesz)...elnezest a lanyom gepevel irok, nincs be allitva az ekezet!

    VálaszTörlés
  8. Làtom megértetted a lényeget. Régebben rengeteg kommentet írt nekem. De úgy làtszik most màr nem kedvel. Letiltottam úgy hogy lehet màshol kioktatni. Itt a hangvétellel volt gondom. Fogalmam sincs honnan veszi azt hogy én màsoknak irogatok... csak kizàrólag azt nem szeretem ha a fotóimat viszik el. :0)

    VálaszTörlés