Túrós és almás rétes, virágba álmodva. Szakítottam a hosszúkás formával és felcsavarva sütöttem meg. Délelőtt oda kellett ülnöm a régi asztali számítógéphez, amit már a lánykám bitorol egy ideje, és egy dokumentumot kellett megkeresnem... A nagy kutakodás közepette, a szemem elé került egy réges-régen elmentett kép, egy rétesről. Valamelyik külföldi oldalon láttam meg, és azonnal megtetszett. Nahát, ez jól elbújt előlem idáig, még jó hogy rátaláltam... Délután emilyen formában sütöttem meg a tervezett rétest. Persze a hazaérkezőktől megkaptam a kérdést: Hát ez meg mi?
Ez itt?
Finom túrós és almás rétes....
Ez itt?
Finom túrós és almás rétes....
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 csomag réteslap, Túrós: 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál dara, 5 csapott evőkanál cukor, 1 tojás sárgája. Almás: 3 nagyobb alma lereszelve kinyomva, cukorral és fahéjjal ízesítve. A lekenéshez: olaj.
A réteslapot kiterítjük és hosszanti oldalánál, ollóval félbe vágjuk. Ez után egyesével dolgozunk a lapokkal. A túrós töltelékhez a hozzávalókat kikeverjük. Így teszünk az almással is. A réteslap-csík közepére teszünk a töltelékből, egész végig, majd ráhajtjuk a réteslap másik felét és egyszerűen felcsavarjuk az egészet. Az almás töltelék alá szórunk egy kevés zsemlemorzsát, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
Olajozott muffin-sütő mélyedéseibe rakosgatjuk a rétes rózsákat, majd olajjal átkenegetjük őket. Előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra-ropogósra kisütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Illéskrisz Konyhája
Ez a virágos verzió mindig tetszett nekem, de most VÉGRE világossá tetted a technológiát. Köszi:) Szépek a képek, mint mindig:)
VálaszTörlésNagyon szépek, mutatósak lettek, tényleg mint egy rózsa....
VálaszTörlésNagyon mutatósak és ötletes.
VálaszTörlésNagyon szép mutatós! Biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésHát te Kriszti, mindig hozod a formádat:) Csodaszépek:)
VálaszTörlésNálunk mindig kevés a rétesnek a széle, ez a forma úgy néz ki megoldja a problémát! :))
VálaszTörlésCsodásak!!! Nem is tudok mit írni rá, elnémultam, annyira tetszenek. Hmm..az a ropogós széle....
VálaszTörlésDe szépek !:)
VálaszTörlésKriszti! Már reggel is megcsodáltam a rétesrózsáidat, sőt Legnagyobbikom Barátnőjének is megmutattam, csak kommentelni nem volt időm. Hozzád mindig érdemes benézni, olyan ötleteid vannak, hogy az embernek nyitva marad a szája:)!
VálaszTörlésEz csodás! :-)) Nagyon kreatív vagy Kriszti!
VálaszTörlésNagyon szépek, dekoratív ez a forma:) Én jobban szeretem, ha szaftos a réteslap, ez így nem szárad ki nagyon?
VálaszTörlésEgyszerre válaszolok mindenkinek: Köszönöm a kedves szavakat, én csak átvettem az ötletet, de már nem tudom honnan... Minden esetre tényleg nagyon dekoratív és finom így is. A tészta teteje ropogós az alja pedig szaftos és puha. Együtt beleharapni....Hm... fincsi! Köszi Lányok!
VálaszTörlésAnnyira egyszerű, és mégis micsoda költemmény készül belőle.
VálaszTörlésFincsi és egyszerű. :P
VálaszTörlésMég tegnap este megsütöttem, nagy sikere volt, köszi az ötletet! :))
VálaszTörlésA képek egyszerűen csodálatosak!
VálaszTörlés