Ritkán sütöm ezt a sütit, pedig nagyon szeretjük, mert ritkán jön össze 6 tojás sárgája. De mivel a minap megsütöttem a Sajtos kagylót, amihez meg éppen tojás fehérje kellett, így gond nélkül össze jött a sárgája mennyisége...Természetesen ezt a sütit is el kellett dugnom a "sáskáim" elől, hogy legalább annyi idejük legyen, hogy megpuhuljanak...Estére már egy szem sem maradt.
Hozzávalók: 18 dkg Ráma, 12 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 1 evőkanál tejszín, 20 dkg liszt, 1/4 sütőpor, csipet só, 1/2 citrom reszelt héja v. pár csepp citrom aroma . Töltelék: 20-25 dkg baracklekvár. Díszítés: 2 szelet étcsokoládé.
Szépek lettek! Én is ennék pár darabot...
VálaszTörlésNagyon szeretem a Nérót. Istenien néz ki a tiéd. :)))
VálaszTörlésNagyon guszták! Hasonlít a nonplus ultrához ! Kifogom próbálni mert aránylag könnyű mutatós és nagyon finom lehet!:))
VálaszTörlésNagyon hangulatos fotók, Kriszti! A sajtos kagyló meg ez a kis finom süti- jó párosítás-hasznosítás, de nem csak a tojás szempontjából :)
VálaszTörlésNagyon jól sikerültek:) Én még sosem ettem ilyen teasütit, de nagyon guszta, hétvégén kipróbálom. A fotók nagyon tetszenek:)
VálaszTörlésSzépségesre sikerültek :)
VálaszTörlésAnnyira szeretem, de még sosem sütöttem eddig csak boltit ettünk, de kölcsönveszem a recit, a tied mindig beválik!:-)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek a kedves hozzászólást! Érdemes egyszer összegyűjteni hozzá a tojássárgákat, és megsütni, mert nagyon finom aprósütemény.
Nem muszály gyűjtögetni a tojássárgályát.
TörlésÉn úgy szoktam hogy csinálok egy néró tészát vagyis ezt tojássárgályával és egy plezír tésztát fehérjével amihez ugyanannyi alapanyag kell mint a neroba csak ez éppen fehérjés.
Sőt van még a Pathé ami egésztojásos és tojássárgályás.