"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2025. április 24., csütörtök

~ TORMÁS SONKA KRÉM ~
















Vége a Húsvéti ünnepnek, gondolom sok helyen maradt főtt sonka, tojás és torma is. Ilyenkor jönnek elő a maradék mentő ötletek, miből mit lehetne készíteni, hogy ne vesszen kárba a drága élelmiszer. A megmaradt füstölt-főtt sonkából nagyon sokan készítenek bablevest, babgulyást, lucskos káposztát, tojásos muffint vagy éppen tejszínes sonkás rakott tésztát. Én egy sokkal egyszerűbb dolgot hoztam most, egy szendvicskrémet. Nagyon finom és pikáns kence, pirítós kenyérrel isteni, de jól működik melegszendvicsként is. Primőr zöldségekkel, lila hagymával egy kitűnő reggeli vagy vacsora.
 
 
Hozzávalók: 3-4 szelet ujjnyi vastag sonka szelet zsírjával együtt, 4 főtt tojás, 2 szál újhagyma, 4 kanál majonéz, 1 kanál reszelt ecetes torma, 2 kanál  mustár, 1 csipet őrölt fekete bors. Tálaláshoz: pirított kenyér, lila hagyma, paradicsom, újhagyma, uborka. 


A sonkát, a tojást, a hagymát felkockázzuk, késes aprítóba tesszük és krémesre lezúzzuk. Ha nincs ilyen gépünk, akkor csak simán ledaráljuk az egészet. Ha elkészültünk vele, ízesítjük a krémet a majonézzel, a mustárral és a tormával, borssal. Sót nem igényel, mert a sonka eleve sós. Krémesre kikeverjük és tálalásig behűtjük. Kínálhatunk hozzá pirítóst, és mindenféle primőr zöld félét. Igazán finom kence akár reggelire vagy vacsorára. Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése