A Karácsony nem létezhet mézeskalács nélkül. Vagy a hagyományos módon, formás kekszenként vagy ilyen krémes, hab formában. Az ízhatást ugyan úgy hozza magával, csak egy kissé eltérő módban. Tökéletes zárója lehet az ünnepi fogásoknak. Jól behűtve egy nagyszerű poharas édesség. Ha nincs éppen kezünk ügyében kész mézi krém, akkor magunk is elkészíthetjük pillanatok alatt az alábbi receptből: https://finomfinomsagok.hu/mezi-krem-recept-hazilag. Készítsétek el, mert a siker garantált lesz.
Hozzávalók 6 személyre: 150 gr. mézeskalács keksz, vagy Spekulatius keksz, 1 kanál olvasztott vaj, 250 gr. mascarpone, 200 ml tejszín, 4 nagy evőkanál mézeskalács krém, 1 teáskanál őrölt fahéj. Tetejére: 3 nagy evőkanál mézeskalács krém, 2 kanál aprított, pirított mogyoró.
A kekszet ledaráljuk majd az olvasztott vajjal átkeverjük. Veszünk 6 db. desszertes poharat és a kekszmorzsát elosztjuk az aljukban. A mascarponét, a tejszínt, a mézeskalácskrémet, a fahéjat egy tálba tesszük és habverővel krémesre keverjük az egészet. A krémet habzsákba töltjük és elosztjuk a poharakban, A három kanál mézeskalácskrémet mikróban folyóssá melegítjük, majd ráöntjük a desszertek tetejére. Kanállal szépen simára eligazítjuk. Megszórjuk a desszertek tetejét a mogyoró morzsával és tálalásig behűtjük a desszertet. Jó étvágyat hozzá! Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése