"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2024. december 4., szerda

~ LIMONCELLO ~

 












Karácsonykor ildomos valamivel koccintani az Ünnepi étkezések előtt, ezért egy régóta dédelgetett recept készült el itthon, home made kiadásban. Ez egy finom, amolyan női " körömlakk ", ahogy a régiek becézik, egy édeskés, kissé fanyar, de ütős citromos ital különlegesség. Eredeti Olasz recept alapján készült rövid koccintani való. Baromi finom, csak úgy itatja magát, de óvatosan a poharakkal, mert sunyi nyalánkság. Hamar megárthat ha nem figyelünk rá...


Hozzávalók: 8 db. BIO ! citrom, 750 ml. vodka, 4 csésze víz, 3 csésze cukor.


A citromokat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy zöldséghámozóval lehámozzuk a héjukat úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajtuk. A kést ez esetben felejtds el! Mikor lehámoztuk, a héjakat tegyük bele egy literes csatos, vagy csavaros üvegbe és öntsük rá a vodkát. Zárjuk le az üveget és tegyük félre 2 hétre. Mikor letelt a két hét, szitán szűrjük le az addigra már gyönyörű sárga vodkát. Egy kisebb lábosba mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a kimért cukrot, majd főzzük fel sziruppá. Kissé hűtsük le és keverjük a szirupot a vodkához. A kész limoncellót töltsük át dekoratív üvegekbe és hűvös helyen tároljuk. Egészségetekre!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése