"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2024. december 14., szombat

~ NARANCSOS CSIRKECOMB VAJAS BURGONYÁVAL ~

 
















Ha nem akarsz túl drága, de mégis fantasztikus ételt varázsolni a Karácsonyi asztalra, akkor tökéletes megoldás lehet számodra ez a recept. A narancs köztudottan zsánere a kacsának, de miért is ne lenne az, a csirkének is. Persze, hogy vele is jó párost alkotnak. A fűszeres, narancsos szaftban sült csirke nagyon jól illik a krémes, vajas burgonyához. Tényleg nagyon finom étel és még pénztárcabarát is. Készítsd el, nem fogod megbánni! 


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. felső csirkecomb, 3 narancs, 3 kanál olaj, 2 kanál méz, 3 kanál szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál rozmaring, ízlés szerint só, őrölt fekete bors. Továbbá: 800 gr. sárga burgonya, 100 gr. vaj, 100 ml tejszín.


A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük és kicsontozzuk. Sózzuk be mindkét oldalát. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd először a bőrös oldaluknál lefelé pirosra elősütjük a húsokat. Ha megpirult, megfordítjuk és a másik felét is lepirítjuk. Amíg pirulnak a húsok, addig a narancsokat alaposan megmossuk, szárazra megtöröljük. Két narancs héját lereszeljük és levét kinyomjuk. A harmadikat pedig felkarikázzuk. A narancslevet egy tálba öntjük, majd hozzá adjuk a fűszereket: a reszelt narancs héját, a mézet, a szójaszószt, a reszelt fokhagymát, a fahéjat, a gyömbért, a majorannát, a rozmaringot és a borsot. Kikeverjük. Veszünk egy sütőtálat, majd kirakjuk az alját a narancsgerezdekkel. Erre tesszük rá az elősütött csirkecombokat. Ráöntjük a visszamaradt zsiradékot és a fűszeres narancslevet. Előmelegített, 200 C° fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük az egészet. Amíg sül a csirke, addig a burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára megfőzzük. Mikor megfőtt, leszürjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Villával krémesre kikeverjük. 
Frissen, forrón tálaljuk.



 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése