"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2024. augusztus 11., vasárnap

~ PASTA VONGOLE ~

 


















Nem kell már a tengerhez utazni, hogy együnk egy finom kagylós tésztát, mert itthon is kapunk friss kagylót vagy bármilyen tengeri herkentyűt. A Lidl remek ötlete volt, hogy némelyik boltjába üzembe helyezett egy egy mélyhűtőládát, ahol szortírozva kaphatóak kilóra a különféle tengeri herkentyűk. Rákok, kagylók, halak... Lapáttal annyit veszel, ami neked kell. Szerintem jó dolog, és lehet otthon kísérletezni a tengeri fogásokkal. Már aki bevállalós eme téren. Régóta piszkálta a fantáziámat a vongole kagyló, így azt vettem ma. 20 perces étel, hamar megvan, nagyon finom, szóval kóstold meg!


Hozzávalók 2 személyre: 500 gr. friss szélesmetélt tészta, 500 gr. Vongole kagyló, 1 kisebb fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 50 gr. vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 100 ml. fehér bor, 4 evőkanál vágott petrezselyemzöld, 1 db. magozott chili paprika, ízlés szerint só, 1/2 citrom leve és reszelt héja.


A kagylót 15 percre sós vízbe áztatjuk. A hagymákat felaprítjuk. A tésztát feltesszük sós vízben főni. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat. Mikor forró, rádobjuk a hagymákat és kevergetve pároljuk. Pár perc után hozzáadjuk a kagylót, a petrezselyem felét, a bort, a tészta főzővízéből egy merőkanállal, a citrom levét a reszelt héját és a felapírított chili paprikát. Sózzuk. Lefedjük és kb. 10-12 percig főzzük. Mikor megfőtt a kagyló, levesszük róla a fedőt és pár percig erős tűzön főzzük tovább, hogy egy kissé besűrűsödjön a szaftja. A tésztát a vízből egyenesen a kagylóra szedjük, átforgatjuk és máris tálaljuk. A maradék petrezselyemmel megszórjuk a tészta tetejét és citromgerezddel kínáljuk. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése