"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. június 13., kedd

~ PUFFASZTOTT RIZSES TIRAMISU ~

 





















Ha kell egy szuper desszert, mert egy jó óra múlva érkeznek a vendégeid, itt egy gyors tiramisu recept. Percek alatt összedobhatod és máris mehet a hűtőbe addig, amíg megérkeznek a látogatóid. A változatosság kedvéért most nem babapiskótával készült, hanem ropogós rizslappal. Nem csak időt, hanem kalóriákat is megspórohatsz vele. Szuper finom, készítsd el!


Hozzávalók: 12 db. natúr puffasztott rizs szelet, 250 gr. mascarpone, 100 ml. tejszín, 2 db. friss tojás, 4 evőkanál cukor, 250 ml. frissen főtt fekete kávé, 1 kanál barna cukor, 1 evőkanál rum, 2-3 evőkanál keserű kakaópor. 


A macarpónét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejszínt és habosra kikeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat fehéredésig  kikeverjük a cukorral, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habbá felverjük. Először a habos sárgáját keverjük a mescarpónés habba, utána pedig a tojásfehérje habot. Lazán keverjük, vigyázzunk, hogy ne törjük össze egyik habot se. A kávét egy tányérba öntjük, hozzáadjuk a barna cukrot, a rumot. Veszünk négy desszertes tányért, majd mindegyikre teszünk egy kávéba mártott rizs szeletet. Erre jön 2 evőkanál krém, majd megint mártott rizslap. Három réteget készítünk el így. A végén leszórjuk a desszert tetejét a keserű kakaóporral. Tálalásig betesszük a hűtőbe dermedni. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése