"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. március 3., csütörtök

~ MÁKOS PALACSINTA VANÍLIAKRÉMMEL ~

 











 




Ördögi egy desszert... Nagyon mákos palacsinta, édes vanília krémmel megtöltve. Mivel jómagam mákfüggő vagyok, imádom a vele készült édességeket. Kelt tésztában, pitében, krémes süteményekben, desszertekben, szóval bárhogy. Most a palacsinta lett tőle igen "mocskos", mármint a színétől. Konkrétan fekete lett, mint a föld. Viszont az íze, nagyon finom. A jól megszokott palacsinta lisztmennyiség felét lecseréltem a darált mákra. Sőt, egy kevés szemes mákot is szórtam hozzá, hogy legyen egy kis roppanós hatása is. A selymes, édes vanília krém pedig egyszerűen zseniális hozzá. Próbáld ki, ha te is kedveled a mákot. Különleges desszert egy tartalmas leves vagy egytálétel után. 


Hozzávalók: 150 gr. darált mák, 2 evőkanál szemes mák, 100 gr. liszt, 2 tojás, 2 kanál cukor, 1 csipet só, 200 ml. tej, 2 kanál olaj, kevés ásványvíz. Töltelék: 350 ml tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál vanília esszencia, 1tojás.

Először a vaníliakrémet készítjük el, mert annak teljesen ki kell hűlnie. A tejet lábosba töltjük, elkeverjük benne a cukrot, a tojás sárgáját, a vanília esszenciát és a pudingport. Habverővel kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre felverjük és amikor a puding elkészült, még forrón, lazán belekeverjük a tojáshabot. Így hűtjük ki. 

 

A palacsintatésztához az összes hozzávalót tálba tesszük, csomómentesre kikeverjük és állandóan olajozott, forró serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk ki belőle. Vaníliakrémmel megtöltve tálaljuk. Nagyon finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése