"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. január 26., szerda

~ DUPLÁN PARADICSOMOS PAPARDELLE ~

 


 

 

 

 



Ha van több időm a főzéshez, és mondjuk tészta kerülne az asztalra, akkor gyúrok. Friss tésztát... Mert annak nincs párja. Legyen az egy levesbetét, egy olasz étel, vagy éppenséggel desszert. Össze sem lehet hasonlítani, a bolti zacskóssal. De ezt már leírtam egy párszor. Egyszer próbáld ki, érdemes vele egy kicsit többet foglalkozni. Megéri. Tésztát akartam enni... sajátot. Még hozzá jó paradicsomosat! Egyszerűen fenséges lett!


Hozzávalók 4 személyre: 3 nagyobb tojás, 3 evőkanál sűrű paradicsomkrém, 400 gr. liszt, 2 kanál olaj. Továbbá: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4 gerezd duci fokhagyma, 50 gr. bacon szalonna, 250 gr. koktél paradicsom, 4-5 olajban eltett szárított paradicsom, 1/2 csésze sűrű paradicsomkrém, egy leveses tálnyi friss spenót, 250 gr. barna csiperke gomba, 2-3 kanál olaj, 1 pohárka fehér bor, ízlés szerint só, őrölt bazsalikom, oregano. Tálaláshoz: reszelt parmezán sajt.


A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a sűrű paradicsom krémet, az olajat és a lisztet. Kemény tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 15-20 percet pihentetjük. Mikor pihent a tészta, lisztezett lapon, nagyon vékonyra, szinte hártyaszerűre nyújtjuk ki. Lisztezzük, majd harmonika szerűen felhajtogatjuk a tésztát. Egy éles késsel, ujjnyi széles metéltre vágjuk fel. Sós, lobogó vízben kb. 5-8 perc alatt készre főzzük. Míg fő a tészta, addig elkészítjük a szósz alapot. A hagymát és a fokhagymát az olajon elkezdjük pirítani, majd mehet hozzá a felcsíkozott bacon szalonna is. Mikor zsírjára sült a szalonna, mehet hozzá a felszeletelt gomba, a paradicsom krém, a bor és a fűszerek. Állandóan kevergetve, sűrű szószt főzünk belőle. A végén adjuk, hozzá csak a felvágott friss spenótot. A kifőtt tésztát egyenesen a szószba szedjük, sőt 2-3 kanál főzővizet teszünk hozzá, hogy még szaftosabb legyen a mártásunk. Csipesszel óvatosan átforgatjuk az egészet. Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.




 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése