"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. december 3., péntek

~ FÜSTÖLT LAZAC AVOKÁDÓVAL ÉS RIZZSEL ~

 















Ha Karácsony, akkor jöhetnek a halak. Nálunk megszokott a ponty és a harcsa, de egyre jobban kedveljük a lazacot is. Frissen kisütve citrommal és borssal az egyik legfinomabb főétel. Viszont idén lesz előételként is könnyed fogásként. Biztosan készítek ilyen kis csinos, füstölt lazacos rakottasokat. Sok munka nincs vele, jól behűtve, citrommal egyszerűen mesés előétel lesz.


Hozzávalók 4 személyre: 250 gr. füstölt lazac filé, 2 nagyobb érett avokádó, 2 csésze párolt rizs, 4 kemény tojás, 1 citrom, 1/2 csokor perezselyemzöld, só, őrölt fekete bors.


Az avokádókat félbe vágjuk, húsát kanállal kiszedjük majd felkockázzuk. Sóval, citromlével és őrölt fekete borssal átkeverjük. A tojásokat megpucoljuk és apróra felvágjuk. A lazacot kisebb részekre szét tépkedjük. Négy kis tányért előkészítünk. A tálaló gyűrűt a tányér közepére tesszük majd először egy adag rizst nyokodunk bele, utána jöhet egy adag avokádó, utána a főtt tojás és végül a lazac. Citromlével meglocsoljuk és petrezselyemmel díszítjük. Óvatosan lehúzzuk róla a tálaló gyűrűt, majd tálalsig hűtjük. Így készítjük el a többi adagot is. Nagyon finom és könnyed előétel! Kóstold meg, nagyon fog tetszeni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése