A csokoládé, az aszalt gyümölcsök és a vajas keksz tuti siker, ha sütés nélküli süteményekről beszélünk. Nagy kedvenc a csokoládé szalámi. Most nem rúdban készült, hanem bomba formában. Végül is tök mindegy, az íze így is finom, meg úgy is. Elég kalória dús, egy vékony szelet bőven elég belőle. Hűtve sokáig el áll. Ha nem így szereted, akkor formázd rúdra, hempergesd meg porcukorban, zsinórral kötözd meg, és máris szalámi lesz belőle...
Hozzávalók: 250 gr. vajas keksz, 250 gr. ét csokoládé, 100 gr. vaj, 100 gr. porcukor, 100 ml. tej, 4 evőkanál keserű kakaópor, 1 csipet só, 1 csipet fahéj. Továbbá: 1/2 csésze aprított sárgabarack, áfonya, mandula hasáb, mini marsmallow pille cukor.
A vajat vízgőz fölé helyezzük egy tálba, majd beletördeljük a csokoládét. Kevergetve felolvasztjuk. Hozzá adjuk a tejet, a kakaóport, a csipet sót, a fahéjat és a porcukrot. Simára kikeverjük. Míg olvad a csokoládés alap, addig a kekszet egy vastagabb zacskóba szórjuk és sodrófával megtörjük. Legyenek benne nagyobb darabok is, így szeleteléskor látszanak majd benne a keksz darabok. A zúzott kekszet beleszórjuk az olvadt csokiba, majd hozzá adjuk az aprított hozzávalókat. Alaposan átforgatjuk az egésze, hogy a csokoládé mindent bevonjon. Egy kisebb félgömb alakú tálat kibélelünk folpack fóliával, majd beleöntjük a masszát. Alaposan lenyomkodjuk, hogy ne legyen benne légbuborék. Lefedjük és egy éjszakára betesszük dermedni. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és tetszőlegesen feldíszítjük. Kókusszal, olvasztott csokival, levelekkel, koktél cseresznyével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése