"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. július 5., hétfő

~ SZULTÁN TEKERCS ~

 

 
 
 

 

 

 
 
 


 

 

 Tombol a nyár... Nem kapcsolom be a sütőt. Viszont süti meg elkel néha... Pont ezért olyan édességre tettem le a voksomat, amihez nem kell plusz hőfokot gyártani a lakásban. Erre a desszertre, mert végül is ez nem sütemény, pont ezért esett a választásom. Régóta szemezgettem már vele, és most el is készítettem. Egyszer a citromos változatát már megkóstoltam, és az is nagyon finom volt, gondoltam megkóstoljuk kakaósat is. Nagyon jó, tényleg egy remek, krémes finomság. Jól behűtve... úgy az igazi!


Hozzávalók 20 db. tekercshez: 1 liter magas zsírtartalmú tej, 150 gr. cukor, 70 gr. liszt, 100 gr. kukorica keményítő, 50 gr. sötét, keserű kakaópor, 60 gr. vaj, 200 gr. durva szemű kókuszreszelék. Krém: 200 gr. tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 bögre áfonya, 2-3 kanál cukor.


Egy nagy tepsibe szórjuk a kókuszt egyenletesen, majd félre tesszük. Az áfonyát megmossuk, lábosba szórjuk majd hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, míg lekvárszerűen besűrűsödik. Ha elkészült, kihűtjük. Ez után elkészítjük a kakaós alapot. Egy lábosba kimérünk 7 dl, tejet, majd a cukorral felmelegítjük. Míg melegszik a tej, addig a maradék 3 dl. tejben elkeverjük, a kakaóport, a lisztet, a keményítőt. Teljesen sima legyen, ne legyen benne egyetlen csomós sem. Mikor a tej felforrt, állandó kevergetés közepette, hozzáfolyatjuk a kakaós masszát és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik az egész. Ez után levesszük a tűzről és még melegen belekeverjük a vajat. Ezt a sűrű masszát ráterítjük a tepsiben elterülő kókuszra. Szépen simára eldolgozzuk. Teljesen kihűtjük. Míg hűl az alap, addig a tejszínt kemény habbá felverjük a vaníliás cukorral. A kihűlt lapra kenjük a tejszínhabot, majd rácsepegtetjük az áfonya lekvárt. Kanállal elkenjük rajta. Egy éles késsel először hosszában félbe vágjuk a sütit, majd keresztben tíz csíkra. A csíkokat egyenként feltekergetjük. A kész desszerteket tálra tesszük, majd tálalásig behűtjük. Nagyon finom!


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése