"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. július 9., péntek

~ BBQ KUKORICA BORDA ~

 

 

 

 

 

 

 
 


 
 
 



Végre nyár..., még hozzá tomboló nyár. Közel 40 fokos hőség, tikkasztó forróság. A lakásban főzni kihívás, viszont grillezni az esti órákban már egyenesen üdítő is lehet. Szóval, ha már megkóstoltunk minden grillezett finomságot és valami újításra vágyakozunk, akkor itt van ez a kukorica... Picit ropogós, istenien fűszeres és abszolút passzol egy grillezett hús, saláta és mártás kombó mellé. Én egy actifry forró levegős fritőzben sütöttem, de sima tepsiben vagy grill platnin is megsüthető. Tik Tok recept...


Hozzávalók: 4 db. friss csemege kukorica, 8 kanál olíva olaj, 1-1 kávéskanál citrombors, fokhagyma granulátum, füstölt piros paprika, chili paprika, fekete bors, só. Továbbá: aprított petrezselyem, reszelt parmezán sajt.


A kukoricákat megszabadítjuk a leveleitől és a szakállától, majd hosszában először félbe, majd megint félbe vágjuk. Így kapunk egy kukoricából, négy bordát. 

 


 

Egy tálba tesszük az olajat, majd hozzászórjuk a fűszereket. Elkeverjük és ecsettel lekenjük a kukorica bordákat. 10 percig állni hagyjuk.



A kukorica bordákat tepsire, rácsra, vagy sütőlemezre tesszük és kb. 20-25 perc alatt néha megforgatva pirosra kisütjük. Actifry sütőben 20 perc... Mikor kisült, tálra szedjük őket és megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezán sajttal. Húsok, saláták, szószok mellé remek roppanós kísérő...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése