"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. július 19., hétfő

~ CUKKÍNI PALACSINTA FOKHAGYMÁS MÁRTÁSSAL ~

 

 

 
 

 

 

 

 

 



A cukkini egy elég semleges zöldség, mivel nincs karakteres íze. A fűszerezése nagyon fontos, úgy bármilyen formában szuper kaja lesz belőle. Krémleves, rakott étel, ragu, de a legjobb ami történhet vele az, ha kirántják. Eddig úgy ettük, folyamatosan. Most kipróbáltam palacsinta formában is. Remek reggeli vagy vacsora. A fokhagymás mártogató nagyon jól passzol hozzá. 


Hozzávalók: 2 nagyobb zsenge cukkini, 1 csésze pankó morzsa, 2 tojás, 2 kanál olaj, 5 kanál reszelt parmezán sajt, 100 gr. túró, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor vágott petrezselyemzöld. Továbbá: kevés olaj a sütéshez, 200 gr. görög joghurt, 200 gr. sűrű tejföl, só, őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma.


A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk majd káposztareszelőn lereszeljük. Sózzuk és 20 percet állni hagyjuk. Mikor a sótól kiengedte a levét, alaposan kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a morzsát, a reszelt parmezán sajtot, a túrót, a reszelt fokhagymát és a borsot. Fakanállal sűrű masszát keverünk ki belőle. Egy nagyobb teflon serpenyőbe kevés olajat kenünk és kanállal kis halmokat teszünk a cukkinis masszából. Kissé ellapogatjuk, majd pirosra kisütjük a palacsinták mindkét oldalát. Míg sülnek a palacsinták, addig elkészítjük a mártogatót is. Egy tálba öntjük a joghurtot, a tejföl és hozzá adjuk a reszelt fokhagymát a fűszereket és a vágott petrezselymet. Kikeverjük. Forró tálaljuk a palacsintákat a mártással. Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése