"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. június 30., szerda

~ KAPROS BURGONYA TONHALLAL ÉS BROKKOLIVAL ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Megúszós étel megint. Ha egy mód van rá, nem csinálok nagy főzéseket a konyhában, mert baromi meleg van. Bár a klíma enyhít a hőségen a lakásban, így pont ezért nem melegítem magam a konyhában feleslegesen. Ez az étel kb. 20 perc alatt tálalható és nem kell vele sokat pepecselni sem. Friss, üde és könnyed. Semmi más nem kell hozzá, csak egy kevés majonéz és máris élvezhetjük a friss ízeket. 


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb brokkoli, 4 nagyobb sárga új  burgonya, 2 doboz tonhal törzs, 1/2 citrom, 100 gr. vaj, 1 csokor kapor, só. Tálaláshoz: tartármártás vagy házi majonéz, kapor.


A burgonyákat meghámozzuk, leöblítjük és nagyobb kockákra felvágjuk. Egy lábosban sós vízben félpuhára főzzük. Közben a brokkolit megmossuk és nagyobb rózsáira szedjük. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a brokkolit is és készre főzzük az egészet. Akkor jó, ha a burgonya megpuhul, a brokkoli pedig nem fő szét, kissé "ress" marad. Leszűrjük az egészet. A burgonyát a fele vajjal összetörjük, de ne teljesen, akkor jó, ha egy kissé darabos marad. Hozzáadjuk a vágott kaprot. A brokkolit késsel felaprítjuk és a maradék vajat hozzákeverjük. A tonhalat lecsepegtetjük és villával kissé szétszedjük és a citrommal meglocsoljuk. Nincs más hátra mint a tálalás. Veszünk egy tálalógyűrűt, majd egy adag burgonyát belesimítunk, erre jön egy adag tonhal, majd a tonhal tetejére a brokkoli. Óvatosan lehúzzuk róla gyűrűt, és így folytatjuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. Egy személynek bőven elég két halom. Tartármártással vagy majonézzel kínáljuk.
 
 
 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése