"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. június 22., kedd

~ FETÁS AVOKÁDÓ KRÉM ~

 

 

 

 

 
 


 

 

 
 



Ilyen nagy melegben nem igazán eszünk főtt, meleg ételt. Inkább kívánjuk a salátákat, a hideg gyümölcslevest vagy valamilyen szendvicset. Valamint sok folyadékot, friss gyümölcsöket, alkohol mentes koktélokat... Ez a szendvicskrém amit most hoztam, nagyon frissítő, pikáns és abszolút egészséges. Avokádó és feta a fő eleme, az ízesítése pedig, konyha függő szerintem. Magam részéről sót, örült fekete borsot, lime levét és egy kevés vágott sós mogyorót kevertem bele. Friss vagy pirított kenyérrel ettük, no meg fürtös uborkával és fürj tojással. Nagyon finom és könnyed!


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy két kisebb puha, érett avokádó, 1 doboz friss feta sajt, 100 gr. túró, 2 kanál olíva olaj, 1 lime leve, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 2 kanál vágott sós mogyoró. Tálaláshoz: friss vagy pirított kenyér, fürj tojás, uborka.


Az avokádót félbe vágjuk, magját kiszedjük és kanállal kivájjuk a húsát egy tálba. Hozzáadjuk a feta sajtot, a többi hozzávalót a mogyoró kivételével. Botmixerrel krémesre zúzzuk az egészet. A kész krémet egy tálaló tálba átkanalazzuk majd tálalásig behűtjük. Tálaláskor megszórjuk a krém tetejét borssal és a vágott mogyoróval. Zöldségfélékkel, uborkával, fürj tükörtojással és kenyérrel tálaljuk.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése