Egy kényeztető villásreggeli, hogy jól induljon a napunk. Mostanság elég gyakran kerül gomba az asztalunkra, mivel a Biofungi Kft. volt olyan kedves és havonta küld részemre egy kilónyi gombát, az éppen aktuális szüretelésből. Frissen, üdén, harmatosan. Elég sok gombafajtát kipróbáltam már és bevallom őszintén csak a javára vált a konyhámnak, mert így legalább el tudok vonatkoztatni a gombalevestől, a rántott gombától és a gombapörkölttől. Hiszen mi magyar háziasszonyok, nagyjából ezeket főzzük a gombából. Persze tisztelet a kivételnek, akik merészebbek e téren. Már én is az vagyok... Igenis, ki kell törni az unalmas hétköznapi kaják adta szürkeségből és nem árt néha újítani, új ízeket behozni a konyhákba. És ha ezt teszem azt a gombával kell, akkor miért is ne. Na, pont ilyen reggelinek való, ez a ropogósra sült, krémes szendvics.... Csak szólok, egy nem elég belőleí!
Hozzávalók 4 személyre: 8 db. elősütött német zsemle, 1 bögre közepes kockákra felvágott gomba / laska vagy csiperke /, 250 gr. natúr krémsajt vagy mascarpone, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál sűrű tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld, 100 gr. világos Cheddar sajt, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.
A zsemlék közepét hosszában egy éles késsel kivágjuk, hogy "zsebük" legyen, majd áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A töltelékhez tálba tesszük a gombakockát, a petrezselymet, a natúr vajkrémet, a tejszínt, a majonézt, a kivágott és felkockázott zsemlenyesedék felét, az átnyomott fokhagyma gerezdeket, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sót és borsot. Masszát keverünk belőle.
A kész masszát beletöltjük a zsemlék üregeibe.
A töltelék tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe kb. 15 percre. Addig sütjük, amíg szépen megpirul a zsemlék teteje és a töltelék szépen ráolvad. Finom, ropogós szendvics reggelire vagy vacsorára...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése