Kedvelem azokat a süteményeket, amikhez nem kell bekapcsolni a sütőt, ez főleg nyáron értékelendő... Ezzel a gyöngyszemmel már régóta szemeztem, ezért tegnap este hirtelen ötlettől, felpattantam a fotelemből és durván fél óra alatt, összecsaptam az egészet. És amíg én az igazak álmát aludtam éjjel, addig a süti kellőképpen átpuhult, lehűlt és készen várta másnap, hogy felkockázzam. Ha még ettetek finomat, na akkor ez az volt. Kávés, de nem keserű, csokis de nem tömény, torta és nem édes. Kompakt és tökéletes. Szívből ajánlom megkóstolni.
Hozzávalók egy kb. 20 x 20 cm-es kerámia tálhoz: 24 db. jó féle babapiskóta, 200 gr. lefőtt fekete kávé, 2 csomag étcsokoládés Oetker pudingpor, 800 ml tej, 2-3 evőkanál keserű kakaópor, 7 evőkanál cukor, 1 kávéskanál vanília esszencia, 400 ml. tejszín. Szóráshoz: 1-2 evőkanál keserű kakaópor.
Első lépésben csomómentesre megfőzzük a pudingot a tejben, a kakaóporral, a vaníliával és a cukorral együtt. Néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg a puding, langyosra kihűtjük. A kerámia tálba fóliát teszünk, majd a kávéban megmártott fele adag babapiskótával kirakjuk a tál alját.
A babapiskótára kenjük a fele mennyiségű csokoládé pudingot. Erre jön, a szintén fele mennyiségű felvert tejszínhab, melyet simára elkenünk.
Az elkent hab tetejére jön egy sor kávéban megforgatott babapiskóta, utána a maradék puding, és a végén a maradék tejszínhab is. Lehet simán is rákenni a habot, de lehet habzsákból apró golyócskákat nyomni a tetejére. Talán így dekoratívabb... Leszórjuk a hab tetejét keserű kakaóporral, majd mehet a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára, pihenni.
Tálalás előtt felkockázzuk, úgy adjuk asztalra. Isteni finom, hűsítő desszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése