"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. október 29., szombat

~ A TÖKÉLETES REGGELI... TATÁR BEEFSTEAK ~












A hosszú hétvége szóljon most a kényeztetésről... Mert megérdemlem. Pihenek, olvasok, varrok és csak is olyan dolgokkal fogok foglalkozni, ami a kedvemre tesz. Ja, és a legfontosabbat elfelejtettem leírni, finomakat eszem. Eszünk... Nem kell éppenséggel piros betűs napnak lennie ahhoz, hogy tatár készüljön a konyhában. Elég egy sima bevásárlás, és megpillantása egy gyönyörű marhahús darabnak. Most is így volt. Nem tudtam ott hagyni. Ahogy betettem a csomagot a bevásárlókocsiba, máris éreztem a fűszeres krém átható ízét. Nagyon régóta szeretem, még Anya kedveltette meg velem. Sokszor készített nekünk és nem győzte pirítani hozzá a kenyérszeleteket. Ő, a klasszikus vajas, paprikás, tojássárgájás receptet készítette, én egy kicsit tovább lépve, ettől a fűszeresebb változatát kedvelem. Chilivel, vörösborral és egy csipet citrommal...


Hozzávalók: 40 dkg szín marhahús / fehérpecsenye /, 1/2 fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 2 -3 kanál igazi vaj, 2-3 kanál vörösbor, 1 kanál oliva olaj, 1/4 citrom leve, ízlés szerint 1-2 kávéskanál só, őrölt fekete bors, mustár, paprikakrém, ketchup, kevés aprított chili paprika, pár szál petrezselyem.


A húst lehártyázzuk és felkockázzuk. A fele hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemleveleket és a felkockázott húst késes aprítóba tesszük és krémesre összezúzzuk az egészet. A húspépet egy tálba áttesszük, majd hozzáadjuk a maradék aprított hagymát, a tojás sárgáját, a vajat, a bort, az olajat, citromlevet, a paprikakrémet, a ketchupot, a mustárt és a fűszereket. Alaposan kikeverjük. Kóstolás után, ha kell még utána ízesítjük a húskrémet. Villával szépen elsimítjuk a tetejét és fóliával lefedve tálalásig behűtjük. Pirítóssal, vajjal és lila hagymával tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése