"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. július 17., péntek

~ KÓKUSZTEKERCS TORTA ~

















Hőség ide vagy oda, ma bekapcsoltam a sütőt. Igaz korán reggel, így volt még ideje kiillanni a melegnek a konyhámból. Napok óta készültem már megsütni ezt a tortát. Jancsim nagy kedvence a kókusztekercs, gondoltam meglepem vele. Vásárokban, rendezvényeken mindig vesz magának ebből az édességből, de állandóan megállapítja, hogy pocsék és az otthoni sokkal finomabb... Most aztán bekebelezheti az egészet. Ez garantáltan finom és jó minőségű, hiszen van benne anyag rendesen. Így tortaformában pedig egyedi és különleges...


Hozzávalók a kekszroládhoz: 1/2 kg darált keksz, 10 dkg puha tea vaj, 4-5 evőkanál sötét, keserű kakaópor, 4-5 evőkanál porcukor, 3-4 evőkanál baracklekvár, kevés tej / 4-5 evőkanál /, hogy összeálljon a massza.


 Krém: 50 dkg mascarpone, 10 dkg tea vaj, 10 dkg kókuszreszelék, 6-8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.


Piskóta: 4 tojás, 12 dkg cukor, 8 dkg liszt, 4 dkg keserű kakaópor, 4 evőkanál víz, 1 csipet só, 1/2 csomag sütőpor.


Először a kakaós piskótát sütjük meg. Mikor megsült, lapjában félbe vágjuk és teljesen kihűtjük. A kekszmasszához a hozzávalókat egy mélyebb tálba tesszük, majd először villával, utána kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet. Fólia között kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk ki a kekszes masszát. Ez után kikeverjük a kókuszos krémet. A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a fele mennyiséget a kekszes alapra kenjük. A fólia segítségével szorosan feltekerjük rolád formára és meghintjük a tetejét kókuszreszelékkel. Hogy jól szeletelhető legyen a kókuszrúd, betesszük a hűtőbe egy órára, hogy jól megdermedjen. Mikor lehűlt, akkor éles késsel felszeleteljük kb. 1 cm vastagságúra. A torta összeállítása: az alsó piskótalapra kenünk egy kevés krémet, majd a tetejét kirakosgatjuk a felszeletelt kókuszrúddal. Ismét kenünk a tetejére egy kevés krémet, majd rátesszük a piskótalap másik felét. A torta oldalát és tetejét bevonjuk a maradék krémmel, majd az egész tortát befedjük a szeletelt kókuszrúddal. Behűtjük a süteményt, majd tálalásnál tortaszerűen szeletelve adjuk asztalra.








2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett! Biztosan nagyon finom is:)

    VálaszTörlés
  2. Hú, ebből egy szelet is bőven elég lehet! Jó kiadós....ja, jó évtágyat hozzá :)

    VálaszTörlés