"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. július 15., szerda

~ HORTOBÁGYI PALACSINTA ~












Egyik kedvenc palacsintám, de sajnos ritkán eszem, mert vagy pörkölt nem marad, vagy üres palacsinta... Most viszont direktben készült, így nem volt hiány semmiből sem. Ha előételként tálalom fel, akkor egy batyut teszek a tányérra, ha pedig főételként, akkor bizony három is jut mindenkinek. Laktató, finom húsos étel a pörköltszaft finom ízével. Elkészíthető csirke, illetve disznó hússal is.


Hozzávalók a palacsintához: 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, 2 dl szóda víz, csipet só.


A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és állni hagyjuk egy negyed órát. A serpenyőt felforrósítjuk, egy kevés olajat öntünk bele, majd merőkanalanként kisütjük a palacsintákat. A kisült palacsintákat letakarjuk és melegen tartjuk.


Töltelék: 1 csirkemell, 2 csirke comb, 1 fej hagyma, 1-1 paprika és paradicsom, só, bors, csipet őrölt kömény, 2 dl tejföl, kevés liszt a habaráshoz.


A húsból pörköltet készítünk, majd amikor megfőtt, kicsontozzuk és húsdarálón ledaráljuk a húsrészeket. A húspéphez adunk egy keveset a visszamaradt szaftból, és a fele mennyiségű tejföllel krémet keverünk az egészből. Sózzuk, borsozzuk a masszát. Ezzel a húskrémmel töltjük meg a palacsintákat. A visszamaradt szaftot botmixerrel simára keverjük, majd a tejföllel és egy kevés liszttel besűrítjük a szószt. A kitálalt palacsintákat meglocsoljuk a pörköltszósszal, majd tejföllel díszítve, forrón tálaljuk az ételt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése