Imádom a sajtos rolót... Amikor megyek a piacra vásárolni, akkor útközben van egy szuper pékség, ahol rendre veszek magunknak belőle. Mivel nem volt roló formám, a héten be is szereztem egy csomaggal, így máris süthettem otthon még finomabbat. A sima sajtkrém helyett, most megbolondítottam a krémjét füstölt sajttal, így még zseniálisabb lett. Ebből az adagból 10 roló lett. Isteni!
Hozzávalók: 1 tekercs friss leveles tészta. Krém: 200 ml. tej, 50 ml. főzőtejszín, 1 tojás, 100 gr. reszelt Trappista sajt, 50 gr. karaván füstölt sajt, ízlés szerint só. Továbbá: 1 tömlő kenhető Karaván sajtkrém, 50 gr. puha vaj. Lekenéshez: 1 tojás sárgája. Díszítéshez: reszelt sajt vegyesen.
A leveles tésztát kitekerjük és pizzavágó kőrkéssel felvágjuk ujjnyi széles csíkokra. A rolóformákat olajos kézzel át simogatjuk, hogy sütés után a tészta egy mozdulattal majd lejöjjön róla. A csíkokat szorosan rátekergetjük a formákra. Nekem 10 darabra volt elég. Némelyik csíkot megfeleztem, hogy mindegyikre jusson. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük a rolókat és felvert tojássárgájával lekenjük őket.
Előmelegített sütőben, 180 C°-fokon szép pirosra megsütjük a rolókat. Sütés után kihűtjük őket, majd óvatosan egy mozdulattal kihúzzuk a tésztákból a csöveket.
Közben elkészítjük a sajtkrémet is. Egy kisebb lábosba töltjük a tejet, a tejszínt, a lisztet, a tojást és a sót. Habverővel simára keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a kétféle reszelt sajtot. Teljesen kihűtjük a krémet. Mikor kihűlt, belekeverjük a tömlős sajtot és a puha vajat. Jól kihabosítjuk az egészet. A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a tésztahüvelyeket. Töltsük túl, hogy a végén is legyen majd jócskán krém. A rolók végeit reszelt sajtba nyomjuk. Frissen, ropogósan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése