"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2024. június 12., szerda

~ NYÁRI KRUMPLIS TÉSZTA SÜLT BACONNAL ~

 


















Nyáron tele vannak a piacok az új burgonyával, köztük az aprószemű "parázs" krumplicskákkal. Én nagyon szeretem sültek mellé héjában megsütve, vagy salátának. Gondoltam egy nagyot és egy kissé megreformálva, készült beleőle grenadirmars, azaz krumplistészta. Jó sok sült baconnal, piros kápia paprikával és sok, friss salátával. Fantasztikusan finom és egyszerű étel lett belőle.


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg "parázs" újbirgonya, 400 gr. masni tészta, 250 gr. húsos bacon szalonna, 1 piros kápia paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 sárga paprika, 2 kanál zsír vagy olaj, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, piros fűszerpaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld. Tálaláshoz: ecetes fejessaláta.


A burgonyát alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük majd felezzük. Egy 
tepsire sütőpapírt terítünk majd rászórjuk a burgonyát és megpermetezzük olajjal. Sózzuk, citromborssal és sültkrumpli fűszersóval meghintjük és 220 °C-fokos sütőben pirosra megsütjük. Közben a szalonnát felcsíkozzuk és kevés zsiradékon pirosra, ropogósra kisütjük. Ha megsűlt, kivesszük a serpenyőből. Ebben a serpenyőben lepirítjuk a kétféle hagymát, az aprított paradicsomot és a kétféle paprikát is. Kevés vizet alá öntve, átkeverjük a sült alapot, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A serpenyőben lévő alabpa keverjük a sült burgonyát, a tésztát és a fele mennyiségű sült bacon szalonnát. Alaposan átforgatjuk az egészet. Tálaláskor meghintjük az ételt az aprított petrezselyemmel és a maradék sült bacon szalonnával. Salátával, frissen tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése