"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. május 18., csütörtök

~ NASHVILLE-I ROPOGÓS TÜZES CSIRKE ~

 






















A rántott és panírozott ételeket mi nagyon szeretjük, de gondolom ezzel sokan így vagyunk. Tudom, plusz kalória a panír, de ki tud ellenállni, a forró, ropogós, fűszeres bundának?! Én kevésbé. Ezért is megyünk, ha nem is túl gyakran, a csirkés gyorsétterembe. Kentaki, de jó is az. Viszont amióta erre a receptre rábukkantam a Pinteresten, azóta ki sem kell tenni a lábunkat ezért az ízvilágért. Szinte majdnem olyan és sokkal olcsóbb. Szóval, ha szereted a csípős, ropogós csirkehusit, akkor ez a kedvenced lesz. Nézzük, hogyan is készül...


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirke darabok bőr és csont nélkül / bár aki szereti a csontokat rágcsálni, akkor hajrá /, 1-1 csapott evőkanál, só, őrölt fekete bors, citrombors, Cayenne bors, chili paprika, füstölt pirospaprika, fűszerpaprika, fokhagyma granulátum, csirke fűszer keverék, fahéj, kakukkfű, petrezselyemzöld, 1 csésze kukorica liszt, 1/2 csésze liszt. Továbbá: 1 csésze tejszín, 1 csésze tej, 2-3 evőkanál csípős chili szósz, 2-3 evőkanál ketchup. Sütéshez: olaj. 



A csirkedarabokat kisebbre vágjuk, hogy a panír több legyen majd rajtuk, majd szárazra törölgetjük őket. Sózzuk, borsozzuk és egy fél órát állni hagyjuk. A fűszereket összekeverjük, majd a lisztekhez adjuk. A tejszínt, a tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a chili szószt és a ketchupot. A csirkedarabokat először a fűszeres lisztkeverékbe, majd a tejszínes keverékbe mártjuk és mindezt még egyszer megismételjük. Egy nagyobb lábosba olajat forrósítunk és a panírozott húsdarabokat, többször megfordítva, pirosra, ropogósra megsütjük benne. Mikor kisültek, papírtörölközőre szedjük ki őket, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róluk. Azon melegében, forrón tálaljuk, sült burgonyával és szószokkal... Mennyei!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése