Mautner Zsófinál láttam ezt a gyors leves receptet, amit muszáj volt azonnal megkóstolnom. Nem csalódtam benne, egyszerű és nagyon finom. Ebben a fránya rossz időben, pont jól jött, mert tökéletesen felmelegített és jóllaktunk tőle. Mint egy tojás leves, de mégis más egy cseppet. Kóstold meg, ajánlom!
Hozzávalók 4 személyre: 2 csapott kanál zsír, 2 csapott kanál liszt,1 kávéskanál egész, vagy őrölt köménymag, 2 babérlevél, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 kávéskanál piros fűszerpaprika, 1 kisebb chili paprika, ízlés szerint só, 4 db. tojás, 2 kocka száraz ramen tészta, 2-3 kanál vágott petrezselyemzöld.
A zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és a felezett vöröshagymát / ezt a végén kidobjuk belőle a babérral együtt /. Mikor lepirultak pár perc alatt a fűszerek, a lábast lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát és a szeletelt chili paprikát. Felöntjük 1,5 liter vízzel, jobb esetben alaplével. Sózzuk, majd fedő alatt 5 percig főzzük. A tojásokat egyenként felütjük egy pohárban és lassan beleengedjük a fővő levesbe. 4 percig főzzük. Mikor megfőttek félig a tojások, egy lapáttal kiszedjük őket és lefedve melegen tartjuk. Kiszedjük belőle a hagymát és a babérleveleket. A levesbe tesszük a tésztát és 4 perc alatt megfőzzük benne. Kitálaljuk a levest, mindegyikre teszünk egy egy főtt tojást, majd megszórjük egy kevés petrezselyemlevéllel és örölt köménnyel. Máris forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése