"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. július 19., kedd

~ ZÖLDSÉGES BULGUR SALÁTA A MAGAM MÓDJÁN ~

 

















Grill szezon van kérem szépen... Izzanak a rostok, a platnik, a rácsok. Serceg az olaj, pirulnal a húsok, kolbászok, a zöldségek, a halak... Hú, de szeretem időszak! Ilyenkor a köretek visszaszorulnak egy kicsit, mert egy egy mártogató, saláta, vagy ne adj Isten a fokhagymás pirítós, tökéletesen megfelel a sült cuccok mellé. Amit most hoztam receptet, ez is egy tökéletesség a nyári asztalon. Magában is egy remek fogás, de grillezett húsok, kolbászok, halak mellé nagyszerű kísérő lehet, valmiféle mártással tálalva.


Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár bulgur, 1 doboz kukorica, 1 zsenge zöld, vékony cukkini, 1 piros kápia paprika, 1 nagyobb fej lila hagyma, 1/2 csokor petrezselyemzöld. Dresszing: 3/4 dl. olaj, 2 evőkanál mustár, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál só, 1 kávéskanál cukor, ízlés szerint őrölt fekete bors. Tálaláshoz: citrom gerezd, petrezselyemzöld.


A bulgurt egy kanál olajon kissé megpirítjuk, majd felöntjük másfélszeres vízmennyiséggel. Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk lassú tűzön. Mikor elkészült, langyosra kihűtjük. Míg párolódik a bulgur, addig összevágjuk a zöldségeket. A kápia paprikát, a hagymát, a cukkinit apró kockákra felvágjuk, a kukoricáról leöntjük a levét. A kihűlt bulgurt egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket. A kiürült kukoricás dobozba, hogy kevesebb mosogatnivalónk legyen, tesszük a dresszing hozzávalóit, majd kisebb habverővel addig keverjük, amíg selymes, homogén öntetet nem kapunk. Ezzel öntjük nyakon a salátát és alaposan átkeverjük az egészet. Kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még, ha szükségét érezzük. Nagyon finom!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése