"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. június 29., szerda

~ MINI CHURROS GOLYÓK ~

 





















Pokoli a meleg, mégis egy édességet hoztam. De csakis azért, mert a tengerpartokon, a strandokon ilyen apró pici fánkokat lehet kapnielég sok helyen... Semmi extra, csak egy kis Churros, golyó formában. Ez is csak azért lett ilyen, mert sikerült vacak minőségű habzsákot vennem. Történt ugyanis, hogy amikor már másodjára fakadt szét a kezemben az az átkozott zsák, úgy döntöttem, hogy számolok tízig és mielőtt mérgemben a kukába landolna a tészta, ollóval segítek a bénázáson, és úgy mennek majd a forró olajba. Nos, amúgy tök szuper lett így is és örülök, hogy ura voltam a helyzetnek. Szóval, finom, kívül ropogós, belül puha golyócskák sültek ki végezetül. A fahéjas cukor és a sűrű mogyorós csokoládéöntet, még emelt az élezetén... 


Hozzávalók 4 személyre: 1 kis bögre víz, 50 gr. vaj, 1 kanál cukor, 1 csipet só, 150 gr. liszt, 2 tojás. Továbbá: 1/2 csésze kristálycukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 100 gr. keserű, 80 %-os mogyorós csokoládé, 1/2 csésze tejszín, 1 evőkanál keserű kakaópor, 1 kanál cukor. Sütéshez: olaj.


A téztához a vizet egy lábosba töltjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a kanál cukrot. Felforraljuk. Ez után beleszórjuk a lisztet és habverővel sima, csomómentes, sűrű masszát főzünk belőle. Kb. 2 percig fakanállal kevergetve sütjük a masszát, hogy a liszt nyers íze eltűnjön belőle. Szobahőmérsékletűre kihűtjük a masszát. Ez után eldolgozzuk benne egyenként a tojásokat. Masszív habzsákba töltjük a tésztát, majd csillagcsővel hosszú rudakat, vagy csak simán ollóval adagolva, kisebb diónyi darabkákat engedünk bele a forró olajba. Pirosra sütjük benne a fánkokat. Itatós papírra kiszedve kissé leitatjuk róluk a felesleges olajat, majd még forrón, fahéjas cukorba hempergetjük őket. A csokládét egy kisebb tálba törjük, majd leöntjük a forró tejszínnel. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport a cukorral. Fényes, sűrű öntetet kell hogy kapjunk. A fánkokat elosztjuk négy részre, majd megöntözzük őket a csokoládé mártással. Frissen tálaljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése