"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. június 8., szerda

~ CITROMOS FOKHAGYMÁS TÉSZTA ~

 

 














Beköszöntött a nyár, vele együtt a " de meleg van, nincs kedvem főzni" c. életérzés. Ilyen baromi fülledt melegben nekem nincs is étvágyam. A hűtött friss gyümölcs, annak a levese, vagy a könnyed tészta jöhet ilyenkor szóba és kerülöm a nehéz, olajban sült, fűszeres ételeket. Attól eltelik az ember és nem beszélve arról, hogy csak iszik és iszik tőlük. Ez a friss, pikáns tészta étel, a legjobb döntés ilyenkor. Pikk, pakk elkészül, nagyon finom és nem terheli meg a pocakot sem. Máris írom, hogyan készül...

 

 Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag széles metélt tészta vagy spagetti, 50 gr. vaj, 3-4 kanál olíva olaj, 4 gerezd dundi fokhagyma, 1 nagyobb citrom, 1 pohár fehér bor, só, 3 kanál reszelt parmezán sajt, 1 csokor friss petrezselyem. Tálaláshoz: citromgerezd, reszelt parmezán sajt, vágott petrezselyem. 


Egy nagyobb lábasba, sós vizet forralunk, majd "fog" keményre megfőzzük benne a tésztát. Míg fő a tészta, addig egy nagyobb serpenyőbe öntjük az olajat, majd beledobva a vajat felolvasztjuk. Hozzáreszeltjük a fokhagymát és pirítani kezdjük. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt héját, a bort, a fele petrezselymet felaprítva, a reszelt parmezán sajtot és ízlés szerint sót. Felfőzzük az egészet, hogy kissé besűrűsödjön. A tésztát egyenesen a főzővízből a serpenyőbe szedjük, átforgatjuk az egészet és máris forrón tálaljuk. Petrezselyemmel és parmezánnal megszórva fogyasztjuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése